lauantai 12. toukokuuta 2012

"Syrjähyppyjä"

Olen kovasti ihastunut Rörstrandin Peppi- ja Eemeli-mukeihin, joissa on muumien tapaan naivistisen herkkää kuvitus. Hahmot ovat juuri sellaisia, joiksi ne miellänkin.

Tein siis syrjähypyn ja ostin muumimukikokoelmani serkuksi nämä kauniit naapurimme mukit, joista ajan myötä saattaa myöskin tulla omanlaisensa keräilijöiden kohde.

Uusimmassa Peppimukissa (alla) Peppi Pitkätossu muuttaa.

Eemelimukeja on tähän mennessä tehty kolmella eri kuvituksella ja Peppimukia neljällä. Myös vanhempia mukeja löytyy Rörstrandilta, mutta ne lienevät muumien lastenastiastojen tapaan irrallisia osia, joiden arvokaan ei päätä huimaa. Hyväkuntoinen 50-60 -luvulla tehty Rörstrandin Peppimuki nippanappa yltää 25-30 euroon sikäläisessä nettihuutokaupassa. 

Aika kertoo saavuttavatko mukit koskaan muumimukien kaltaista arvoa tai suosiota, eikä sillä niin väliä olisikaan, sillä nämä mukit ovat ainakin meillä kaapissa ja käytössä arjen ilona.

Kuvat: Rörstrand

1 kommentti:

  1. Eemeliä ja Peppiä on myös olemassa talvimukit 2011.

    http://www.rorstrand.se/index.php/nyheter/rorstrand_presenterar_pippi_julbakar_och_snobollskrig_i_lonneberga/

    Meiltä löytyy nuo kaikki uudemmat Pepit ja Eemelit. Kaunis kuvitus ja mukit ovat ihanan kevyitä pitää. <3 Vannoutunut muumien kerääjä minäkin, mutta nämä oli sellaisia mitä ei vaan voinut jättää ostamatta. :)

    VastaaPoista