keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Viime vuoden sesonkimukeja edullisesti

Samalla kun päivitin hintaseurantaa bongasin Toknetistä viime vuoden talvisesonkimukeja hintaan 12,-/kpl. Männävuoden talviteemamukista alkaa huutonetissä normaali hintapyyntö olla 20 euron paikkeilla ja wanhaintavaroiden liikkeissä, kuten wanhatkupit.fi jo 32,-, joten jos tuo muki jäi hommaamatta, kannattaa killingit laittaa osoitteeseen www.toknet.fi

Oli muuten mielenkiintoista päivitellä hintoja 6 kuukauden tauon jälkeen. Sitä olettaa, että kaikkien mukien hinnat nousevat. Ihan näin ei ole. Moni vanhemmasta päästä olevan mukin mediaanihinta on laskenut hieman ja taas tuoreempien suhteessa noussut yllättävän paljon. Esimerkiksi vanhin muumimuki on nyt mediaanihinnaltaan "sisartaan" halvempi. Kyseessä on siis ns. sarjakuvamukit, joissa vihreä on roosaa vanhempi, mutta roosa on vihreää  kalliimpi.

Kovimpia nousijoita kuitenkin ovat Uimahyppy, Talviyö, Iltapurjehdus, Siesta ja aivan erityisesti Muumipeikko unelmoi, joka kolkuttelee jo 1000,- euron raajaa, joten nousua puolessa vuodessa on ollut huikeat 300-400 euroa. 

Fazerin muki jatkaa nousuaan tavoitellen 2500 euron rajapyykkiä.

Joulutervehdyksestä kallein huuto kuukauden sisällä on tällä hetkellä 699,- (tarrallinen) mutta mediaanina mukin hinta jää huomattavasti sen alle, noin 240 euroon.

Stockan mukin hinta on stabilisoitunut. Alkuhuumassa reippaasti yli sadan euron toteutuneita huutoja ei juurikaan näe. Hinta on seisahtunut noin 85-90 euron mediaaniin.

On mielenkiintoista seurata minne hinnat kehittyvät vuonna 2013 ja missä vaiheessa saavutetaan muutamien mukien kohdalla hintakatto, jonka ylitse ei enää olla valmiita menemään.

4 kommenttia:

 1. Miksi sä laitat noit hintoja? Eikö se silleen mee et ei se ole hullu joka pyytää, vaan se kun maksaa?

  VastaaPoista
 2. Itse ainakin olen kiitollinen siitä että viitsit hintoja päivitellä. Monet kerrat olen täältä tarkistanut kauppoja tehdessä paljonko mukista kannattaa maksaa ja välttynytkin maksamasta liikaa. :)

  VastaaPoista
 3. Hei!

  Hienot sivut!
  Kiitos hintatiedoista.

  VastaaPoista